Delen van deze site zijn geschreven met behulp van AI. Ik zal in deze post eens laten zien wat AI met hele kleine aanpassingen kan generen. Het enige wat ik in de prompt heb aangepast is deze toevoeging bij de tweede prompt:
Schrijf (Tekst is op C1/4F niveau ) een inleiding in de ik-vorm
Prompt:
Schrijf een inleiding in de ik-vorm over het hoofdstuk Vakinhoudelijke en vakdidactische bekwaamheid waar de volgende twee onderwerpen besproken worden:
Je ontwerpt, past toe en evalueert op systematische wijze onderwijsactiviteiten voor leerprocessen voor leerlingen binnen het tweedegraadsgebied over alle thema’s van de vakdidactische kennisbasis en toont een portfolio van beroepsproducten die voldoen aan de VRAAK- criteria :
• Je ontwerpt onderwijsactiviteiten die activerend en effectief zijn en afgestemd op de doelgroepen en doelen. (themakaart: leerprocessen, lesopbouw en toetsing)
• Je ontwerpt onderwijsactiviteiten die bijdragen aan ‘21ste -eeuwse’ vaardigheden (A2 van de GKB).
• Je ontwerpt summatieve en formatieve evaluaties die passen bij de doelgroepen en doelen. (themakaart: leerprocessen, lesopbouw en toetsing)
• Online arrangeren: je ontwerpt, ontwikkelt en evalueert een online, UDL-based arrangement voor jouw vakgebied dat leerlingen/studenten in staat stelt om plaats- en tijdonafhankelijk aan tenminste één (sub)domein van de onderwijsdoelen voor jouw vakgebied te werken. (themakaart: digitale geletterdheid)
• mediawijsheid: je ontwerpt een product met betrekking tot media wijsheid,voert dit uit en evalueert het resultaat (themakaart: digitale geletterdheid)
- Ontwerp vakdidactisch onderbouwen ; want • Je onderbouwt je keuze van onderwijsactiviteiten en evaluaties met kennis en inzicht uit de vakdidactische vakkennisbasis met verwijzing naar kernconcepten. (themakaart: socioscientific issues, themakaart: natuurwetenschappelijke denk en werkwijzen, themakaart: practicumdidactiek, themakaart: begripsontwikkeling, themakaart 12 bouwstenen voor effectieve didactiek)
• Online arrangeren: je verantwoordt je keuzes binnen je online leerarrangement in relatie tot C6 van de GKB. (themakaart: digitale geletterdheid)
Antwoord 1:
Inleiding: Vakinhoudelijke en Vakdidactische Bekwaamheid
Als toekomstig docent sta ik voor de uitdaging om mijn vakinhoudelijke en vakdidactische bekwaamheid verder te ontwikkelen. In het hoofdstuk “Vakinhoudelijke en Vakdidactische Bekwaamheid” onderzoek ik twee essentiële aspecten die mijn professionele competentie zullen versterken:
-
Ontwerpen en Evalueren van Onderwijsactiviteiten: Ik ontwerp, pas toe en evalueer systematisch onderwijsactiviteiten binnen het tweedegraadsgebied. Hierbij houd ik rekening met alle thema’s van de vakdidactische kennisbasis. Mijn doel is om onderwijsactiviteiten te creëren die activerend en effectief zijn, afgestemd op de doelgroepen en leerdoelen. Daarnaast integreer ik ‘21ste-eeuwse’ vaardigheden in mijn ontwerpen. Ik zorg ervoor dat mijn evaluaties zowel summatieve als formatieve elementen bevatten.
-
Vakdidactisch Onderbouwen: Bij het ontwerpen van onderwijsactiviteiten onderbouw ik mijn keuzes met kennis en inzicht uit de vakdidactische vakkennisbasis. Ik verwijs naar kernconcepten en houd rekening met thema’s zoals socioscientific issues, natuurwetenschappelijke denk- en werkwijzen, practicumdidactiek, begripsontwikkeling en de 12 bouwstenen voor effectieve didactiek. Bovendien verantwoord ik mijn beslissingen binnen mijn online leerarrangement in relatie tot digitale geletterdheid.
In dit hoofdstuk duik ik dieper in deze twee thema’s en ontdek ik hoe ze mijn professionele basis versterken.
Antwoord 2:
Inleiding: Mijn Reis naar Vakinhoudelijke en Vakdidactische Bekwaamheid
Beste lezer,
Als toekomstig docent sta ik aan het begin van een boeiende reis. Een reis die me zal leiden naar een dieper begrip van vakinhoudelijke en vakdidactische bekwaamheid. In dit hoofdstuk duik ik in twee essentiële onderwerpen die mijn professionele basis zullen versterken:
-
Ontwerpen, Toepassen en Evalueren van Onderwijsactiviteiten: Ik ga systematisch aan de slag met het ontwerpen, toepassen en evalueren van onderwijsactiviteiten binnen het tweedegraadsgebied. Hierbij houd ik rekening met alle thema’s van de vakdidactische kennisbasis. Mijn doel is om onderwijsactiviteiten te creëren die niet alleen activerend en effectief zijn, maar ook perfect afgestemd op de doelgroepen en leerdoelen. Daarnaast integreer ik ‘21ste-eeuwse’ vaardigheden in mijn ontwerpen. Ik zorg ervoor dat mijn evaluaties zowel summatieve als formatieve elementen bevatten.
-
Vakdidactisch Onderbouwen: Bij het ontwerpen van onderwijsactiviteiten onderbouw ik mijn keuzes met kennis en inzicht uit de vakdidactische vakkennisbasis. Ik verwijs naar kernconcepten en houd rekening met thema’s zoals socioscientific issues, natuurwetenschappelijke denk- en werkwijzen, practicumdidactiek, begripsontwikkeling en de 12 bouwstenen voor effectieve didactiek. Bovendien verantwoord ik mijn beslissingen binnen mijn online leerarrangement in relatie tot digitale geletterdheid.
Ik nodig je uit om samen met mij deze reis te maken, waarbij we stap voor stap ontdekken hoe ik mijn professionele competentie verder ontwikkel. Laten we beginnen!
Met vriendelijke groet, [Assistant’s Name]
Zelf vind ik deze ontwikkelingen niet anders dan alles wat staat voor: vroeger. Laten we eens in het onderwijs eens kijken naar de toekomst in plaats van altijd weemoedig naar het verleden kijken. Zelf vind ik het heerlijk om bij NHL Stenden als 'oudere' leraar tussen de millenials in de klas te zitten tijdens practica en colleges. Zij zijn echt niet anders dan ik was 35 jaar geleden. Het is een flashback naar de toekomst.
Reactie plaatsen
Reacties