Bezoek ROC Kop van Noord-Holland

Gepubliceerd op 15 juni 2021 om 09:49

Via deze site kreeg ik een email van een mede-student uit de PDG opleiding die op de vrijdagen de opleiding volgt.


Ze vroeg of zij toegang kon krijgen tot mijn website. Uiteraard, geen probleem. Het is altijd erg leuk om met andere docenten contact te hebben, zeker als ze van een andere instelling zijn of op een andere Scholl lesgeven. Dit keer was het dicht bij huis. Zij werkt op het ROC in Den Helder, om de hoek dus.


Vorige week was zij met nog een collega bij bij op bezoek op Fort Erfprins. Ik heb erg genoten van hun bezoek. Vooral omdat ik erg nieuwsgierig was nar hun voortgang en motivatie in de vrijdag groep. Ook omdat wij dezelfde begeleider hebben.


Het doel van hun bezoek was voornamelijk wat houvast te vinden ent e krijgen voor het opbouwen van hun portfolio en het beschrijven van de beroepsproducten. Ik snapte dat wel. Hier zat ik zelf ook mee tijdens de start van de opleiding. De meeste mensen zaten hier wel mee. Ook nu nog.
Zelf ben ik iemand die erg ver gaat met het sponsen van informatie en dan vervolgens hiermee zelf aan de slag ga. Dit heeft mij enorm geholpen om onder andere deze website te maken. En ik ben er erg trots op! Soms lees ik stukje terug en dan merk ik dat ik een stuk verder ben dan op bepaalde momenten in het verleden, ik zie mijn eigen groei naar docent. Het is een stukje geschiedschrijving van mijn ontwikkeling. En juist dat laatste helpt anderen hun ontwikkeling wat houvast te geven. En dat maakt mij trots.


We spraken onder andere over de workshop uitvoering tijdens de corona maatregels. Hoe zij naar de oriëntatie, onderzoek en eventuele uitvoering aan keken. En hoe wij dat gedaan hebben. Deze groep had ervoor gekozen om het uit te stellen. Dat was hun keuze. Toch bekroop mij het gevoel dat ik hun had kunnen helpen als ik dit eerder wist. Maar hoe had ik dit eerder kunnen weten?
Ook het beroepsproduct in digitale vorm kwam ter spraken. Uiteraard is mijn website mijn beroepsproduct, maar dit werkt niet voor iedereen. Er zijn binnen ENCO genoeg tools die je kunt gebruiken om aan te tonen dat je over voldoende digitale kennis en kwaliteiten bezit om dit te gebruiken voor het beroepsproduct.


Wat ik vooral meegaf (en dit vertel ik anderen ook vaker), is: beschrijf wat je doet en denkt. Zie het als een (digitaal) dagboek. Hiermee laat je al zien waarmee je bezig bent en kun je er zelf wat van vinden als je het terug leest en de opleiders zien jouw voortgang en kunnen er ook wat van vinden. Neem een les, beschrijf alles van A tot Z en je hebt al een deel van een beroeps product!
Mijn website is ook een bron en tool om jezelf verder te helpen. Ik ben in de volledige overtuiging dat we geen betere leerlingen krijgen of zelf een betere docent worden als we alles alleen doen, we hebben elkaar nodig door te luisteren naar elkaar en elkaar ook als volwaardig te zien.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.